OVER ONS

Zangstudio like2sing.nl is gevestigd in het muzikale hart van Utrecht.  We zijn een zang- muziekschool en bieden zangles in Utrecht en Weesp . Online geven wij ook zang cursussen. De Zangworkshops worden gegeven door een team van professionele muzikanten met live ervaring. Like2sing.nl is opgericht door Laura Schoegje.

Zangeres | Zangdocent | Vocal-Coach

“Als je goed wilt leren zingen en performen is het belangrijk dat je weet wat je doet en hoe”.

Laura wil jou graag leren om vrij te zingen met plezier en positiviteit. Iedereen met passie voor muziek hun zangstem te laten ontdekken en stimuleren, door toegankelijke en kwalitatief goede zanglessen en zang workshops te bieden.

Laura Schoegje,  professioneel zangeres, performer, singer/songwriter en zangdocent. Ze studeerde zang jazz en pop aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij heeft een eigen muzikale stijl ontwikkeld waarbij ze verschillende genres mengt en experimenteert met nieuwe vormen van performance.

Zangles | Stemtraining | Workshop

De zanglessen en workshops die worden gegeven zijn voor iedereen vanaf 8 jaar. Kinderen,  studenten,  jongeren en volwassenen. Beginners of gevorderd, semi-professioneel. 

dB’s Utrecht Zangles Utrecht Nederland.

In Utrecht worden alle zanglessen gegeven bij dB’s – CAB-RONDOM 100, 3534 BE Utrecht (stad). Wij geven ook zangles in Weesp bij Ferreira Muziek. De online zanglessen geven wij vanuit muziekstudio delight records.

Onze zangworkshops, zangcursussen zijn op aanvraag. We hebben verschillende thema’s voor scholen, particulieren en bedrijven. In het basis en voortgezet onderwijs komende we naar de school toe. Voor particulieren en bedrijven hebben we verschillende workshop locaties zowel in de stad Utrecht als richting Hilversum, Hollandse Rading en zelfs De Utrechtse Heuvelrug. Wil je meer informatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Zangtechniek is Vrijheid

De beste zangtechniek is vrijheid. Een stem die geen spanning ondervindt en vrij kan klinken zonder veel fysieke inspanning. Niet elke oefening werkt voor elke cursist, daarom gebruiken wij meerdere methoden. 

Een aantal zangmethoden die je stem helpen zijn: EVTS, Estill Voice Trainings System van Jo Estill, CVT Complete Vocal Technique, Professioneel zingen voor iedereen, Ineke van Doorn, “Een soort Lonely Planet gids, maar dan voor zangers!’

BASIS -ZANG TECHNIEK beginners:

Ademhaling,  ademsteun, houding, open keel, noodzakelijke twang en vooruitgestoken kaak of lipspanning.

ZANG TECHNIEK gevorderden:

De focus bij een liedje kan bijvoorbeeld liggen op articulatie, frasering van tekst, tekstinterpretatie, ritme, welk stemregister, welke klankkleur, welke stemfunctie (NEUTRAL, CURBING, OVERDRIVE, EDGE) of welk effect (distortion, grunt, creak, rattle, vibrato, ornamentatie).

Welke stijl je zingt maakt niet uit. Wij kunnen jou de juiste klankkleuren | sounds aanleren.