OVER ONS

Zangstudio like2sing.nl is gevestigd in het muzikale hart van Utrecht. Wij zijn een zanglespraktijk en geven zangles, stemtraining in UtrechtWeesp en Online. Onze Zangworkshops geven wij door heel Nederland met een team van professionele muziekdocenten. Like2sing.nl is opgericht door Laura Schoegje.

Zangles | Stemtraining | Workshop

De zanglessen en workshops die worden gegeven zijn voor iedereen vanaf 10 jaar. Kinderen,  studenten,  jongeren en volwassenen. Beginners of gevorderd, semi-professioneel. 

dB’s Utrecht Zangles Utrecht Nederland.

In Utrecht worden alle zanglessen gegeven bij dB’s – CAB-RONDOM 100, 3534 BE Utrecht (stad). Wij geven ook zangles in Weesp bij Ferreira Muziek. De online zanglessen geven wij vanuit muziekstudio delight records.

Onze zangworkshops, zangcursussen zijn op aanvraag. We hebben verschillende thema’s voor scholen, particulieren en bedrijven. In het basis en voortgezet onderwijs komende we naar de school toe. Voor particulieren en bedrijven hebben we verschillende workshop locaties zowel in de stad Utrecht als richting Hilversum, Hollandse Rading en zelfs De Utrechtse Heuvelrug. Wil je meer informatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Zangstem

Iedereen word geboren met een stem, een prachtig uniek instrument. Het is geen magisch geschenk dat wordt gegeven aan de uitverkorenen, maar eerder een vaardigheid die iedereen kan leren. Iedereen kan zingen. Het werkt bevrijdend, stress en bloeddruk verlagend, vergroot je longinhoud en je wordt er ook nog eens ontzettend blij van.

Zangeres | Zangdocent | Vocal-Coach

“Als je goed wilt leren zingen, is het belangrijk dat je weet wat je doet en hoe”.

Laura wil jou graag leren om vrij te zingen met plezier en positiviteit. Iedereen met passie voor muziek hun zangstem te laten ontdekken en stimuleren, door toegankelijke en kwalitatief goede zanglessen en zang workshops te bieden.

Laura Schoegje,  professioneel zangeres,  componist en zangdocent. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in bewegingsleer en ademhalingstechnieken met of zonder klank. Laura is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in jazz, blues, pop, soul, RnB, reggae en rock. 

Zangtechniek is Vrijheid

De beste zangtechniek is vrijheid. Een stem die geen spanning ondervindt en vrij kan klinken zonder veel fysieke inspanning. Niet elke oefening werkt voor elke cursist, daarom gebruiken wij meerdere methoden. 

Een aantal zangmethoden die je stem helpen zijn: EVTS, Estill Voice Trainings System van Jo Estill, CVT Complete Vocal Technique, Professioneel zingen voor iedereen, Ineke van Doorn, “Een soort Lonely Planet gids, maar dan voor zangers!’

BASIS -ZANG TECHNIEK beginners:

Ademhaling,  ademsteun, houding, open keel, noodzakelijke twang en vooruitgestoken kaak of lipspanning.

ZANG TECHNIEK gevorderden:

De focus bij een liedje kan bijvoorbeeld liggen op articulatie, frasering van tekst, tekstinterpretatie, ritme, welk stemregister, welke klankkleur, welke stemfunctie (NEUTRAL, CURBING, OVERDRIVE, EDGE) of welk effect (distortion, grunt, creak, rattle, vibrato, ornamentatie).

Welke stijl je zingt maakt niet uit. Wij kunnen jou de juiste klankkleuren | sounds aanleren.